Tips voor de indeling van uw A5 brochure

Enkele tips voor het indelen van uw informatie op een A5 brochure/ infoboekje met 8 of meer pagina’s!
 
A5 brochures hebben een afmeting van 148 x 210 mm en zijn de helft kleiner dan het A4 formaat. Desondanks hebben ze genoeg ruimte voor ontwerpen en teksten. U kunt bijvoorbeeld gedetailleerd uw merk beschrijven en producten en diensten uitleggen.
 
Tips voor de indeling!

Cover (voorkant brochure)

Wat is het doel van een cover? Twee dingen:
  • De lezer duidelijk maken waarover de brochure gaat. Wat wordt er aangeboden?
  • De nieuwsgierigheid prikkelen. De lezer aanzetten om de brochure te openen en verder te lezen.
Binnenpagina’s brochure
Informatie van product of bedrijf.
  • Intro/loktekst/warmmaker. Een korte tekst dat vooral tot doel heeft de lezer opnieuw te prikkelen. Het moet de lezer zin geven om verder te lezen. Belangrijk: spreek de lezer aan. Het moet over hem of haar gaan, over zijn problemen, vragen en behoeften. Bijvoorbeeld in een brochure voor acné-crème: Heb je last van puistjes? Heb je al talloze crèmes en behandelingen uitgeprobeerd? En ben je die loze beloften beu?
  • Voorstelling van uw product of dienst. U mag over de verschillende eigenschappen van uw product of dienst praten maar benadruk vooral de voordelen voor de klant.
  • Waarom moet men voor u kiezen? Terwijl de lezer uw brochure doorleest, zal hij of zij zich de vraag stellen: “Is dit interessant voor mij?” Maar waarom zou ik voor die aanbieder kiezen? Zijn er geen andere bedrijven die dat aanbieden? Ga ervanuit dat de lezer ook uw concurrenten zal bekijken. Geef daarom duidelijk aan wat uw voordelen zijn (ten opzichte van de concurrentie). Gebruik geen te moeilijk taal, maar tracht zo concreet mogelijk te duiden wat u uw klanten te bieden heeft.
  • Testimonials. Voeg gerust getuigenissen van klanten toe. Hier geldt: hoe waarachtiger de testimonial, hoe beter. Kortom: het mag er niet uitzien als geschreven door een copywriter.
Andere mogelijkheden:
  • Een plan, een plattegrond of tekening van uw product of dienst.
  • Meer uitleg over uw aanpak
  • Gewonnen awards
Nog interessanter is het om van uw product een hebbeding te maken. Want hoe beter de content, hoe groter de kans dat de lezer de brochure zal bijhouden. Hoe doe je dat? Door uw lezer waardevolle inhoud te schenken. Bijvoorbeeld “Acnécrème: 5 tips om je huid in conditie te houden!”
 
Backcover (achterkant brochure)
De backcover (achterflap) sluit uw brochure af. Gebruik die om de laatste vraag van uw klant te beantwoorden: Wat moet ik nu doen?
Wees helder en concreet in uw call-to-action. Nodig de lezer uit om de volgende stap te zetten (bellen, mailen, bestellen) en vermeld duidelijk hoe die dat beste kan doen. Eventueel geeft u ook aan wat de stappen nadien zijn. Zo haalt u alle mogelijke twijfels en aankoopdrempels weg.
Share on Facebook
Share on Linkdin